Borokról, nektek...

De mit várhatunk az idei Budapest Borfesztiváltól?

2018. augusztus 15. - GyökösiAttila

A múlt héten a Budapest Borfesztivál történetéről meséltünk, most viszont az idei, immár 27. rendezvény néhány érdekességéről írunk. Mint már szó volt róla, ez a fesztivál az eltelt idők folyamán igen csak komoly méretű, már nemzetközi szinten is jegyzett bormustrává nőtt. Ez látható az idén várható számokból is.

budapest_borfesztival_foto1.jpg

Az idei fesztiválon - a jelenlegi állapot szerint - 144 kiállító borászat és borkereskedés népesíti be szinte a teljes  Várnegyed, pontosabban a Budavári Palota területét. Ez persze gyakorlatilag ugyanennyi felépítendő standot is jelent, ami az idei fesztivál szintén rekord méretű, több mint 18 ezer (!) négyzetméternyi területén kerül felállításra.

Szintén rekordot dönt a rendezvényen és a rendezvényért, és persze a vendégek kényelméért dolgozó személyzet száma is, közel 300 főre lesz szükség a teendők (mint a pénztár, információ, biztonsági személyzet, takarítás, vagy épp az egészségügyi ügyelet) ellátásához. Természetesen ehhez a számhoz hozzájön a kiállítók standjainak személyzete, vagyis egy röpke fejszámolás után arra a meghökkentő következtetésre juthatunk, hogy egy időben akár 5-800 fő is lehet a fesztiválon épp dolgozók száma, ami azért tényleg komoly mennyiség már, számos komoly fesztiválon ennyi a vendégek ÉS a személyzet teljes létszáma...

Egy ekkora fesztiválon a bor mellett is találunk élvezni valót: Komoly számokat mutat a kulturális, zenei program is. Idén 49 színpadi produkcióra számíthatunk, ami mintegy 400 fő fellépőt, zenészt, énekest, táncost jelent.

És hogy kiket láthatunk? A pontos lista napokon belül elérhető a rendezvény honlapján, de az már tudható, hogy láthatjuk-hallhatjuk például Marko Markovicot, vagy épp a Kiscsillag zenekart, de a hagyományos zenei műfajok kedvelői sem fognak unatkozni, ugyanis a Fölszállott a Páva résztvevői is a fesztivál fellépői között lesznek. 

Egyszóval tényleg fesztivál méretűvé válik a Budapest Borfesztivál, mindenképp érdemes lesz kilátogatni. Bár szinte reménytelen vállalkozás volna az összesen 1000 körüli számú bor végigkóstolása (bár az önmagában érdekes tudományos kérdés volna, egyáltalán hányféle bor ízére-aromájára képes emlékezni az agyunk) de az bizonyos, hogy könnyen találhatunk magunknak új kedvencet, vagy akár egy egész, további felfedezésre méltó régiót. Mi ott leszünk. 

A pontos tudnivalókért, mint nyitva tartás, jegyvásárlás vagy például a kiállítók részletes listájáért érdemes rákattintani a fesztivál honlapjára:

https://aborfesztival.hu/hun/kiallitok_5

A jövő héten további érdekességekkel, és egy friss-ropogós videóbeszélgetéssel is jövünk a fesztivállal kapcsolatban. Ebben szó esik sok mindenről, például arról, mellyek a leggyakoribb konfliktusforrások egy ekkora borfesztiválon, de arról is beszélgettünk a szervezőkkel, merre lehet nőni, mit lehet tenni az adott méretű helyre egyre nagyobb számban érkező hazai és különösen külföldi érdeklődők seregeivel... Addig is kövessétek a Facebook oldalunk és nézzétek a youtube videóinkat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://barbwine.blog.hu/api/trackback/id/tr6214183597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.