Borokról, nektek...

Főcímzenét keresünk!

2018. augusztus 30. - GyökösiAttila

Akik követik a videóink, tudják, hogy található alattuk aláfestésként zene is. A zene fontos része a videóknak, hangulatot, tempót, pluszt ad hozzájuk, (és segít hallgathatóvá varázsolni az esetleg nem tökéletes hangfelvételt is, khmm...) Szóval, a zene fontos. Azonban nyilván nem mindegy, milyen ez a zene. Minden - de különösen a sorozatban látható - filmnek és videónak kell egy igazán ütős, saját főcímzene. Nem is kell talán kifejteni miért, ez azonosít, és felismerhetővé tesz és elköteleződéshez segít. 

focimzene_2.png

Itt az ideje, hogy saját zenére tegyünk szert. Jómagam, Attila egy zenei portált is vittem korábban, adta magát az ötlet, hogy a BarbWine blog/vlog a klubkoncert.com segítségével pályázatot indítson. A célunk egy olyan dal, zeneszám megtalálása, amely a BarbWine projekt borokhoz kapcsolódó, fiatalos és közérthető videóinak zenei aláfestését, főcímzenéjét adná, illetve a BarbWine videoklip szerű imázsvideójának is az alapját jelenthetné.

Egy ilyen dalt megírni nem is annyira egyszerű. Tulajdonképpen egy slágert kell írni. Ez kihívás a javából, de lesz jutalma is, egy kedvelt és nézett vlog vagy tévéműsor főcímzenéje igencsak ismertté teheti a csapatot, amely azt megalkotta és eljátssza.

HA TETSZIK BARBARA ÉS A BARBWINE STÍLUSA, HA SEGÍTENÉD EZT EGY OLYAN ZENÉVEL, AMI SZERINTED IGAZÁN ILLENE HOZZÁNK, NE HABOZZ, ITT AZ IDŐ!


A BarbWine blog/vlog a klubkoncert.com segítségével pályázatot indít. A célunk egy olyan dal, zeneszám megtalálása, amely a BarbWine projekt borokhoz kapcsolódó, fiatalos és közérthető, a boros szakma némely esetben meglévő túlzásaitól, sznobizmusától mentes bor-, pincészet és fesztiválbemutató videóinak zenei aláfestését, főcímzenéjét adná, illetve a BarbWine videoklip szerű imázsvideójának is az alapját jelenthetné. Eddig random zenéket használtunk, de most már nagyon kell egy saját, azonosítható, és ütős zeneszám.

Hogy mit kérünk?

• Egy dalt, ami legalább három perces. 
• A műfaj abszolút kötetlen, lehet csak instrumentális vagy épp kórusmű is, közbül az összes számba vehető lehetőséggel. De kétségtelen, hogy a metál talán kevésbé elképzelhető számunkra, mint a jazz vagy épp a pop. 
• Fontos, hogy a dal akkor is jól felismerhető legyen, ha csak a videó elején a főcím alatt hallható belőle 10-15 másodperc, de a készülő imázsvideó zenei alapjaként is működjön, tehát a teljes dal is hallgatható, mi több, szerethető legyen. 
• Szintén fontos, hogy a dal még ne legyen publikálva, tehát ne legyen elérhető a mindenféle video- és zenemegosztó portálokon. Ezt a jogot, - vagyis a dal videómegosztókon való használatának és publikálásának jogát - a nyertes dal esetében fent is tartjuk magunknak. 

És hogy mit kínálunk? 

• Legfőképp ismertséget. Youtube videónk mindegyike több ezres megtekintést ér el, vannak 10 ezer feletti megtekintési számaink is. Ez várhatóan tovább fog emelkedni az új videók esetében , és minden videónál feltüntetjük a használt dal szerzőjét/előadóját. 
• Mindemellett saját, élő borbemutatókat is szervezünk, ezeken pedig terveink szerint élő koncertekre is lehetőséget biztosítunk a legjobb dalt (dalokat) beküldő/előadó zenekaroknak és előadóknak.
• Amennyiben a végül kiválasztott dal nem tökéletes minőségben került rögzítésre, úgy segítünk a megfelelő stúdióverzió elkészítésében. 
• A dal felhasználásával készül egy videoklip, pontosabban egy imázsvideó, ami leginkább a zenei fesztiválok hasonló videóival rokon. Tehát egy »színes-szagos-pörgős« videó, ami önmagában is igen nézett lesz. (Persze ha találunk hozzá megfelelő zenét.) A videóban feltűnhet a dalt játszó zenekar/előadó. 
• Szeretnénk a projekttel minél több fórumon megjelenni, tehát a nyertes dal alkotóival rádiós, illetve egyéb médiaszereplések sem kizárhatóak. 

Mikorra szeretnénk mindezt? 

Tegnapra, természetesen. De benne vagyunk egy szeptember 30.-i végdátumban is. Tehát eddig a dátumig tudjuk fogadni a dalokat, mindenféle lejátszható formátumban, elektronikusan a 

barbwine@klubkoncert.com 

emailcímre. 

A dalokat Barbarával hallgatjuk meg, és mi döntünk a  nyertesről, esetleg a nyertesekről. Fenntartjuk a jogot arra, hogy ha nem érkezik megfelelő mű, akkor újabb felhívást tegyünk közzé, de az is elképzelhető, hogy egy beérkező dal megtetszik ugyan, de némi változtatást, továbbgondolást kérünk a szerzőjétől. 
Természetesen minden felhasználásra kerülő dal/zenemű esetén külön megállapodunk a szerzővel/előadóval a feltételekről, nyugodtan küldhettek bármit, egyeztetés nélkül nem használjuk fel, bizalmasan kezeljük a felvételeket. 

Ezt a felhívást egy Facebook eventben is közhírré tettük:

https://www.facebook.com/events/2121408301451364/

A Barbwine blog facebook oldalát itt találod: 

https://www.facebook.com/barbwineblog/

Videóinkat pedig itt:

https://www.youtube.com/barbwineblog

A bejegyzés trackback címe:

https://barbwine.blog.hu/api/trackback/id/tr1014210871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.