Borokról, nektek...

Első nap

27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 07. - GyökösiAttila

Megvolt hát a fesztivál első napja. Jómagam (Attila) első alkalommal jártam ezen az eseményen, és meg kell mondjam, egész jónak tűnik. Barbi persze rutinos résztvevő, ő tudta mire számítson. Lehetne írni egy rendes beszámolót róla, talán illene is, de az az igazság, hogy most erre nem tudom rávenni magam, inkább csak címszavakat sorolok, és iderakok egy rakás fotót.

nyito1.jpg

Szóval ez egy jópofa rendezvény. Elvileg tudtuk, kivel szeretnénk beszélni, többek között olyan borászatok kollégáival, akikkel már felvettük a kapcsolatot ímélben, de személyesen még nem találkoztunk. Több helyre is hívtak minket pincészet-nézőbe, ezekre sort is kerítünk majd, ezek átbeszélését is itt, a fesztiválon akartuk megejteni. (Közbevetés, de számunkra mindenképp érdekes momentum, hogy néhányan felismerték Barbit, "te vagy a BarbWine Barbi" felkiáltással köszöntöttek. Azért ez nem esik ám rosszul az embernek...) Ja, és Barbi azt is összeszedte előre, mi az, amit mindenképp meg szeretne kóstolni. A tervek persze nem mind valósultak meg, több pincészetnél is leragadtunk, de hát van még idő.

Elsőként rögtön a szekszárdi Dúzsi pincészetnél, ahol végig is kóstoltuk az italsorukat, sok rozét és néhány vöröset is. És közben nagyon jót beszélgettünk Virágh Györgyel, aki a pincészetet képviselte, és akivel még egy korábbi Afterwork rendezvényen ismerkedtünk meg. Tényleg érdekes boraik vannak, de ezekről írunk majd külön.

Aztán szintén hosszú időre (és több alkalommal) leragadtunk a Törley standon is, ahol Csomay András mutatott néhány figyelemre méltó pezsgőt. Róluk is írunk még külön majd, lesz rá apropó majd a hétvégén...

A hercegkúti Espák standot sem hagytuk ki, róluk is esett már szó itt a blogon, velük le is egyeztettünk egy pince- és szőlőlátogatást, talán már a jövő hétre.

Az idei fesztivál fő témaköre a Balaton, külön, kiemelt helyen vannak a balatoni pincészetek. Ezek közül is többet végigjártunk, de messze nem mindet. Katonáékat, Várszegiéket persze már megnéztük… A fesztivál négy napos, de a csúcs mindig péntek-szombatra esik. Ilyenkor vannak a legtöbben, de ilyenkor vannak a standokon a pincészetek 'legszakértőbb' kollégái is, tehát ilyenkor lehet igazán sokat megtudni az adott borokról.

A tömegre mindenképp számítson, aki kilátogat, különösen este. Elviselhető azért, de a nagyon nyugisra kell venni a tempót. Ugyanakkor leülésre, pihenésre van mód, kóstolni való bor meg hát van épp elég, nem fogy el...

És hogy még mi volt? Volt például gyönyörű, de sajnos kényelmetlen cipő, ami helyett kaptunk kölcsön egy használhatót. Voltak összeveszések és kibékülések, volt rengeteg ember, rengeteg bor, kóstoltunk drága pezsgőket, Barbi evett osztrigát…

 

Most az első nap után azt javaslom, gyertek ki, jó buli az egész. 

(De kényelmes cipőben gyertek.) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://barbwine.blog.hu/api/trackback/id/tr1614227157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.