Borokról, nektek...

Ünnepi mérleg - BarbWine blog 2018

2018. december 22. - GyökösiAttila

Ilyenkor az év végi ünnepekkor a legtöbben vonunk valamiféle mérleget. Hogyan is sikerült az épp búcsúzó év, hozta-e, amit egy évvel korábban vártunk tőle. Persze tudjuk, az évek jönnek-mennek, igazából nincs nagy különbség a december és a rákövetkező január között, mégis, egy ilyen naptárforduló sokunk számára bír jelentőséggel, mintegy válaszvonalat képezve a »múlt« és a »jövő« között.

buek6.jpg

Itt a BarbWine blognál mi ketten sokban különbözünk ugyan, és néha (khmm…) egymás idegeire is megyünk (khmm-khmm...), de például ebben az év végi válaszvonal dologban hasonlóan gondolkozunk.

Barbarának az idei éve nem volt egyszerű. (Talán érzékeltetésül elég ha annyit mondok, nem az volt a legnagyobb megrázkódtatás számára, hogy megismerkedett velem. Régebbi ismerőseim ezt biztos nem hiszik el...) Ő bizony várja az újat, és tele van hittel, hogy az új év sok csodát tartogathat számára. És ebben alighanem igaza is van, minden adottsága megvan hozzá. Ráadásul »szemtelenül« fiatal, így bőven van ideje utat találni, és némi kitartással megvalósíthatja még bármilyen hatalmas álmát is.

Nálam a dolog kicsit összetettebb. Én bizony az új évben egy meglehetősen kerek életkorba fogok lépni, ami sokkal súlyosabbá teszi a »mennyire is volt sikeres az éved (meg amúgy az életed)« -féle morfondírozást. A sikert ilyenkor már más mértékegységgel mérjük, ráadásul az esetleg szükséges javításra módot adó játéknegyed is sokkal rövidebb...

Akárhogy is, a Barbarával forgatott borbemutató videókra épülő BarbWine blog alighanem a mérleg sikeres serpenyőjét nyomja mindkettőnknél. Ezt ugyan kicsit máshogy éljük meg, máshová tesszük a hangsúlyokat is. De azért ez a semmiből született és egész szépen szárnyat növesztő projekt igenis sokat adott mindkettőnknek. Azonban ez ennek ellenére is csak egy bevezetésnek, egyfajta beköszönésnek tekinthető. A terveink sokkal tovább nyújtóznak a heti Youtube borbemutató-videóknál, és sokkal nagyra törőbbek a másodállásban, munka melletti bloggerkedésnél, heti pár boros eseményre, borkóstolóra járásánál.

A 2019-es évre igazán grandiózus terveink vannak.

Épül az állandó stúdiónk, ami egy itthon eddig nem ismert megjelenési formának, boros tartalom- és műsor készítésnek biztosíthat keretet. Továbbra is a 'populárisabb' boros vonalat építenénk, nem a szakértő borkedvelőkhöz kívánunk szólni, sokkal inkább az eddig a borral szemben kicsit távolságtartóbbakat szeretnénk rávenni arra, hogy bátran kezdjenek ismerkedni ezzel a csodás itallal. És persze hihetetlen sok lehetőség van az idén végül éppen csak kipróbált vidéki bortúrákon készülő videókban is. De ez csak a keretet adja. Hogy mindezt sikerül-e megvalósítanunk, az egyfelől kettőnkön múlik, de nagyban számít az is, TI, mint a mi olvasóink, nézőink, drukkereink támogattok-e ebben. Továbbra is szeretnénk, ha minél aktívabbak lennétek a Facebook oldalunkon és itt a blogon is, és persze a Youtube videóink alatt is kommentelhettek bátran. Nyugodtan írjátok meg azt is, ha valami nem tetszik. Ez a fajta visszajelzés hihetetlenül nagy segítséget jelent nekünk, segít abban, hogy tudjuk, jó irányban haladunk, de abban is, hogy érezzük, titeket is érdekel, amit csinálunk.

Az idei, első szezon jó csomó érdekes élményt tartogatott, jártunk igazán sok kóstolón, sajtótájékoztatón, néhány vidéki borászatnál is. Ezekből - abszolút esetlegesen - ide is varázsolok egy képgalériát, minden képhez van szöveg is, naná:

Továbbra is van egy zárt csoportunk a Facebook oldalunkon, ha úgy érzitek, szeretnétek többet, komolyabban részt venni a projektünkben, iratkozzatok fel oda is. 

És, miután amúgy is karácsony van, nyugodtan ajánlhatjátok a blogunkat, Facebook és Youtube oldalunkat a barátaitoknak is. Ha mindegyikőtöktől kapunk egy új kedvelőt karácsonyra, az igazán boldog karácsonyt szerezne nekünk. 

BOLDOG KARÁCSONYT NEKTEK IS!  

És ne felejtsétek, az ünnepek alatt a sok finom cabernet franc és persze száraz pezsgő mellett legalább egyszer koccintsatok aszúval is:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://barbwine.blog.hu/api/trackback/id/tr5414507898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.