Manapság már nem meglepő, hogy már a minőségi borok lezárására is a jól megszokott parafadugó helyett fémkupakot, hivatalos nevén csavarzárat használnak. Emlékszem, még akár öt-hat évvel ezelőtt is leszólták az ilyen palackokban lakó borokat, pedig talán már akkor sem volt ez jogos. De mi is az oka…
Hogy a bor élő, épp ezért kényes italfajta, azzal a legtöbben tisztában vagyunk. Azonban talán nem árt kicsit átvenni, mennyire is fontos odafigyelni erre, különösen így nyáron, az igazi kánikula idején. (A poszt apropóját amúgy az adta, hogy fotózási célra pár napig a csomagtartóban utaztattunk pár…
Arról már esett szó itt a BarbWine oldalain, hogy a minőségi borok fogyasztása messze nem csak az ízérzékelésünkről szól. Ahogy Barbara a múltkori videó végén is elmondta, ez bizony szinte az összes érzékszervünket kényeztető tevékenység, egy pohár valóban finom bor élvezetéhez szükség is van szinte…